Mindent a hőformázásról: hajvasalás és hullámosítás

Manapság már a napi szépségápolási rutin és reggeli készülődés szerves része a hajformázás is. Sajnos nem mindenki kel fel az ágyból makulátlan hajjal és bizony elkel pár igazgató mozdulat, hogy az ember lánya magabiztosan lépjen ki az ajtón és nekivágjon a napnak.

A leggyakoribb, hogy hajvasaló segítségével vagy egyenletesen simára, vagy éppen lágyan hullámosra változtatjuk a frizuránkat. Mindezt ugyebár szárazon tesszük. Ha esetleg hajmosás után közvetlenül vizes vagy félszáraz hajadat kezdenéd el hajvasalóval vagy hajgöndörítővel formázni: NE TEDD!

A vizes haj borzasztóan sérülékeny, ezért szigorúan tilos hozzányúlni bármilyen forró formázóval!

A legjobb, ha hajmosás után hosszú percekig csak törölköző segítségével hagyod a nedvességet felitatódni, ezt követően pedig törölközőszáraz hajadat kezded el a megfelelő hőfokon a hajszárítóval szárítani. Így rengeteg hőkárosodástól meg tudod óvni a hajszálaidat.

Tudtad?

Az emberek többsége naponta formázza, egyenesíti vagy hullámosítja a haját. Az ideális hőfok erre a 185°C. Ugyanakkor ha vékonyszálú, törékeny hajjal rendelkezel, akkor persze érdemesebb megfontolni a kisebb hőfokot, amit ilyen hajtípushoz ajánlani szoktak. Egy tincset kétszer kellene kivasalnunk, hullámosítás esetén persze elég csak egyszer.

Egy megfelelően formázott haj két napig kell, hogy tartsa a formáját! Ha esetleg Neked kevesebb ideig marad meg a forma, akkor a technikán, vagy a fixáláson kell javítani.

Hőformázás – CSAK megfelelő hővédő termékkel

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a hővédő termékek használata. Már a hajszárítás folyamán is érdemes olyan hajban hagyható terméket használni, ami ilyen funkcióval bír, közvetlenül formázás előtt pedig nagyon fontos, hogy tincseinknek megfelelő pajzsot adjunk a hőkárosodás ellen.

Amit a Hővédő spray-ről tudnod kell:

Rengeteg remek termék létezik, amivel megformázhatod a hajad, mindennap a kedved szerinti stílusban, viszont a kötelező hőformázás, a szárítás és egyéb eszközök használata számos kárt tud tenni… ugye ismerős helyzet? A szárítás végén néha szálkás, szalmaszerű a haj. Ezért is fejlesztettük ki az IRONCLAD spray-t, mely fantasztikus “testőrként” védőpáncélt von a hajszálak köré a hővel szemben. Felejtsd el a szálkásodást és a statikusságot akár 72 órára.

Tökéletes választás: Minden hajtípushoz; de a szálkásodásra hajlamos haj lesz a leghálásabb a használata során.

Hogyan használd?

Tartsd a dobozt 20 centiméterre a hajtól és fújd be vele bőségesen a hajkoronád a hőformázás előtt: beleértve a hajszárító és különböző hőformázó eszközök használatát is (hajsütő, hajvasaló stb.)

Végh Barbara - Szerkesztő
Online tartalom szerkesztőként az a feladatom, hogy digitális média világában tökéletesen közvetítsem a JOICO filozófiájának két alappillérét: egészséget és szépséget a gyorsan változó divattal és örök stílussal egyetemben.