Augusztusban fókuszban: Hidratálás

A nyár mindenképp egy speciális időszak hajápolás szempontjából. A  forró hónapok alatti várva-várt tevékenységek leginkább: strand, napsütés, tengervíz, medence, mind szuper időtöltés, de a hajadnak nagy veszélyforrás.

Fókuszba ilyenkor a leghamarabb a hidratálás kerül, hiszen az átlagnál melegebb, szárazabb időben még a legegészségesebb haj is könnyen kiszáradhat. Mit tehetünk hajunkért nyáron?

  1. Helyes hajmosás

A samponos hajmosás előtt bőségesen vizezzük be a hajat, majd egy kis mennyiségű sampont a tenyerünkben vizezzünk fel. Fontos! A JOICO termékei mind nagyon koncentráltak, így tényleg kis adag kell belőlük…próbálkozz az előírt diónyi mennyiségekkel. Ha szükséges,akkor egy alapos öblítés után ismételd meg a samponozást! A helyes hajmosás titka, hogy egyenletesen oszlasd el a terméket a hajon és a fejbőrre fókuszálva masszírozd végig a hajtőnél a fejbőrödet, alaposan ujjbeggyel, vigyázva, hogy körömmel sose sértsd meg! “A masszírozástól megélénkül a vérkeringés és gyorsul a hajnövekedés, valamint a káros anyagcseretermékek is gyorsabban távoznak. ” Mondanunk sem kell, hogy az alapos végső öblítés elengedhetetlen míg a lefolyóban már csak tiszta víz nem folyik. A sampon általában 4.5-5.5 kémhatású így minden esetben kövesse kondícionáló vagy pakolás használata, mert annak 3.5-4.5 kémhatása lezárja és ápolja a hajszálak szerkezetét.

Nyáron érdemes a hidratálóbb, ápolóbb termékcsaládokra váltani hajtípusodnak megfelelően: Moisture Recovery sampon, Blonde Life sampon

2. A haj ápolása/kondícionálás:

A samponos hajmosás után mindenképpen használjunk kondícionálót (Hatóidő: 2-3 perc: Moisture Recovery kondícionáló, Blode Life kondícionáló), és minden 2.-3. alkalommal extrább ápolást adó pakolást (Hatóidő: 5 perc: Moisture Recovery Treatment Balm, Blonde Life hajmaszk). Az alapos öblítés itt is elengedhetetlen, majd törülközővel gyengéd, nyomogató mozdulatokkal szárítsuk hajunkat.

TUDTAD? 

“A merev, fénytelen haj leggyakoribb oka a megfelelő nedvességtartalom hiánya. Másik jele ennek a statikus elektromosságra való hajlam.  Míg a bőrnek 10% nedvességtartalom már megfelelő, a hajnál ugyanez az arány 15-17% esetén ideális.”

3. Utóápolás és mindennapi védelem:

A hajat csak törülközőszárazon, hajtípusunknak megfelelő hőfokon kezdjük el szárítani. Legjobb, ha egy többfunkciós utóápoló használata után, melyek hővédelmet adnak fürtjeinknek. ( Luster Lock multifunkciós spray, Blonde Life 5in1 csodaspray)

Így garantálva, hogy nem tesszük tönkre a sok hidratálást és ápolást egy sokkoló, forró 3 perces tortúrával. Akik tudják és szeretik nyáron, azok nyugodtan tegyék talomba a hajszárítót, de az utóápolást nekik is szívből ajánljuk.

Nyáron napi szinten mindenki eltölt pár órát a szabadban, ha teheti. Ilyenkor érdemes pluszban használni ezeket a csoda sprayket. Pár fújás reggelente, ami egybőli UV védelmet és színvédelmet garantál a napsugarakkal szemben. Ha többet vagyunk napon, használjunk kalapot, kendőt.

Megéri többet foglalkozni a hajunkkal nyáron, így ősszel nem kell szomorúan a fodrászhoz kullognunk egy nem kívánt hajvágásra. Ha a napi, heti rutin kialakul, akkor igazán nem kell sok extra idő, hogy hajad nyáron is legjobb formáját hozza! 

Végh Barbara - Szerkesztő
Online tartalom szerkesztőként az a feladatom, hogy digitális média világában tökéletesen közvetítsem a JOICO filozófiájának két alappillérét: egészséget és szépséget a gyorsan változó divattal és örök stílussal egyetemben.