MET Gála 2018: “Isteni testek”

A MET gála minden évben sarkallatos eseménye a divatvilágnak. A több évtizedes múltra visszatekintő tematikus esten minden alkalommal a new york-i elit és a sztárvilág krémje jelenik meg, a divat és jótékonykodás közel azonos mértékben horderős, a Metropolitan Museum of Art pedig bemutatja legújabb kiállítását is.

A hihetetlenül látványos sztárparádé idén fantasztikus kreativitásra ösztönöz: Fashion and the Catholic Imagination- azaz a Divat és Katolikus Elképzelés témában választott outfitet ugyanis a celebvilág. Mi pedig leesett állal néztük a vörös szőnyegen megjelenő sztárokat, hiszen valóban isteni és vallásos áhítatot kiváltó jelenségek voltak.

Személyes kedvenceink a feltűnő hajkiegészítőket viselő sztárok, akik közül stílus szerinti listába szedtük a leglátványosabbakat.

Koronás királynőkben és tiarás hercegnőkben nem volt hiány… és ez még csak a kezdet

Hailee Steinfeld

Amanda Seyfried

Emilia Clarke

Szinte kivétel nélkül minden sztár legalább egy koronázási ünnepségre is beillő fejdíszt viselt, koronákban, tiarákban nem volt hiány, de ők abszolút csak a konzervatív kezdetet jelentették a felvonuláson. A spanyol főrendek a csipkés fejdíszekben szintén nagyon népszerű stílust képviseltek. Íme a legszebb példák a pop koronázatlan királynőjével a sor elején.

Madonna

Kate Bosworth

Cara Delevingne

Végül következzenek az igazán erős hatású fémes, csillogó fejdíszek kategóriái, amelyeket egyszerűen úgy tudnánk hívni, hogy a Szabadság szobor fejdísze és Szűz Mária ábrázolásmódjainak szerelemgyermekei. Ennél feltűnőbbeket nem is tudnánk elképzelni…

Amber Heard

Lily Collins

Joan Smalls

Anne Hathaway

Blake Lively

Rosie Huntington-Whiteley

és végül az örök rebellis Rihanna sem maradhat ki a sorból, aki természetesen ennél is feltűnőbb ruhában, fejdíszben fizikailag képtelen lett volna megjelenni. A fiatal énekesnő egész egyszerűen a legmagasabb egyházi rangú ember, a pápa öltözködését utánozta le rengeteg ezüst csillogással nyakon öntve. Fejdísze a fantasztikus polgárpukkasztás eredeti példája!

Vári Adrienn - Szerkesztő