Blonde Life Show by JOICO – Egy este a szőkékről és a szőke életérzésről

Gyönyörű modellek, lelkes fodrászok, izgatott fellépők, extrém és klasszikus frizurák, Blonde Life életérzés, igazi show hangulat … egy este, melynek alkalmával a szőke hölgyeké volt a főszerep.

Május 7-én este a belváros szívében található Raktár Klub igazi show helyszínné változott, ahol szebbnél szebb modell hölgyek vonultak végig a kifutón, hogy bemutassák a szőke haj különböző árnyalatait, frizura stílusait és olykor színes variációt. Az este azonban nemcsak a blonde lányokról szólt, hiszen igazán különleges hajkölteményeket is megcsodálhattak a résztvevők a fellépő fodrászoknak köszönhetően, akik rengeteget dolgoztak, hogy színvonalas és változatos műsort mutathassanak be az érdeklődőknek.

A rendezvény műsorvezetője Szikriszt József, a JOICO Magyarország művészeti vezetője volt, aki így nem csak szervezőként és fellépőként, de az este házigazdájaként is debütált. A szervezők célja ezzel az volt, hogy minél inkább szakmai jellegű estet vigyenek a színpadra, elkerülve, hogy kevesebb figyelem jusson a fellépő fodrászokra.

Az est folyamán egy igazán humoros fodrász szalon jelenet foglalta keretbe a műsort, melyet három „felvonásban” láthattak a nézők. A „Jelenetek egy fodrászatból” színészei Balázs Andrea és Csicsely Zoltán profi előadói játékkal alapozták meg a hangulatot és tértek vissza az egyes blokkok között, hogy bemutassák egy szőkülni vágyó hölgy és egy fodrász párbeszédét.

Az est első fellépői Kovács Ibolya, Várhelyi Balázs, Kada-Szabó Éva, Bodnár Szabolcs és Bálintné Kiss Ibolya, a JOICO Magyarország partner fodrászai voltak, akik egymást követően, egy-egy modell kíséretében mutatták be munkáikat. Rövid és félhosszú szőke, hosszú, hullámos balayage, és igazán extrém, rövid frizurára is láthattak példát a résztvevők jól tükrözve a fodrászok egyedi stílusát és egyéniségét.

Ezt követően a JOICO hazai oktató brigádja, Németh Noémi, Burger Viktória és Kozma Norbert léptek színpadra, mindannyian 2-2 különleges frizurát bemutatva modelljeiken. Az utolsó simítások elvégzése és a frizurák színpadon történő véglegesítése során meséltek a jó hangulatú előkészületi munkáról, valamint arról is, hogy mi inspirálta őket a hajak elkészítésében.

Az est magyar sztárfellépője Bocsizs Katalin aranykoszorús fodrászmester volt, akit 15 éve a Magyar Női Fodrász Válogatott tagjaként, versenytrénerként és több neves fodrászverseny zsűritagjaként is ismerhet a szakma. Kati műsora az Önmagam fantázianevet kapta, melynek hátteréről kérdeztük a négy csodálatos frizura alkotóját: “Ez egyfajta védelem. Így szeretném jelezni a nézőknek, hogy a modellem segítségével a saját gondolataimat láttatom, mely nem biztos, hogy a nézők által gondolt vagy elvár napi divattal egyenlő, mégis engem tükröz, betekintés nyújtva a jelenlévőknek az én világomba” – avatott be bennünket Bozsics Katalin.

A szünetet követően Keete Viira és Szikriszt József műsora következett, mely a Live the Blonde Life elnevezést kapta, kifejezve a gyönyörű modellek által közvetített szőke életérzést. Keete a Balti Államok vezető JOICO oktatófodrásza, aki több mint 10 éve dolgozik a JOICO termékeivel. Keete-vel hosszú évek óta ismerjük egymást, először a JOICO Europe Experience Center-ben találkoztunk, ahol később együtt végeztünk el számos tanfolyamot. A közös tanulmányi évek pedig abban segítettek, hogy a munkánk nagyon hasonló. Ugyanazokat az elveket képviseljük, ugyanazokat a fólia technikákat használjuk, ugyanazokat a formulákat alkalmazzuk, szóval annak ellenére, hogy más országban élünk és dolgozunk, úgy működünk együtt, mintha évek óta egy szalonban dolgoznánk!” – számolt be Joci a közös munkáról.

Négy fantasztikus frizurát láthattunk Tőlük, melyek közül kettő Grace Kelly stílusú, klasszikus szőke szépséget elevenített meg, kettő pedig a szőke hajszínbe csempészett rózsaszínű és barackos pasztell árnyalatok trendi és vagány megvalósítását példázták, melyhez a Color Intensity család változatos színeit használták a fodrászok.

„Igazán családias volt a hangulat JOICO Magyarország csapatában, mindenki nagyon kedves és vendégszerető volt, nagyon hasznos volt megosztani a különböző ötleteket és javaslatokat, hogy egymást segítve a legjobb végeredményt érjük el” – osztotta meg velünk gondolatait a közös munkáról Keete.

A Blonde Life Show utolsó produkciója Váradi Katalin fodrászmester műsora volt, a színvonalas programok tökéletes lezárásaként. „Szerettem volna bemutatni, hogy milyen különleges alkalmi frizurákat lehet elkészíteni világos vagy szőke hajból, mely igazi ékszerként ragyog az éjszaka sötétjében. Innen ered a Blondies by Night fantázianév. A koncepcióhoz nagyon szép festett szőke, hosszú hajú modelleket választottam, akiknek már a megjelenésük, arcformájuk, karakterük is arra inspirált, hogy elegáns, de mégis divatos és extravagáns estélyi frizurákat készítsek nekik. Nagy szerepet kapott még a smink, a ruha (Halász Éva) és a díszítések is, melyhez saját kezűleg készítettem egyedi, különleges hajdíszeket” – mesélt nekünk Kati a produkció hátteréről.

A modellek és a fellépők gyönyörű sminkjeit Rácz Dóra Európa bajnok sminkmester és csapata készítette, a koreográfia és a színpadkép megalkotója pedig Kolozsvári Ádám volt. Köszönjük Nekik és minden fellépőnek, közreműködőnek, valamint modellnek a színvonalas munkát, valamint minden kedves résztvevőnek, aki megtisztelte jelenlétével a show-t.

A show alkalmával a Blonde Life System segítségével megvalósítható gyönyörű szőke színárnyalatok és frizurák változatos példáit láthatta a közönség, kifejezve egy igen találó mottót: Ha csak egy életünk van, azt miért is ne élhetnénk szőkén? ;)” – melyet Szikriszt Jocitól idézünk.

Fotó: Dévai Zoltán

A Blonde Life Show képei itt tekinthetők meg: http://bit.ly/2r1QD5L

Vári Adrienn - Szerkesztő