Ismerd meg sztárfellépőinket: Dove Palmer interjú

A Palmer & Company International olyan tehetséges, hasonló gondolkodású fodrász oktatók csoportja, akik a világ egyik legjobb szépségipari ágában rendelkeznek sok éves tapasztalattal. A MethoD-nak keresztelt oktatási koncepciójuk kialakításánál a csoport személyre szabott utat biztosít, amely kihasználja a hallgatók erősségeit és azonosítja gyengeségeit, hogy a megfelelő irányba vezetve valódi potenciáljuk teljes kibontakozásához segítsék a fodrászokat.

Dove Palmerrel a Palmer & Company International 2019-es Hair Expo megjelenése előtt készült interjú, hogy többet tudjunk meg a csoport gyökereiről az iparban, az újszülött fodrászoknak adható  tanácsokról…

Mi ösztönözte belépését a “hajiparba”, hol kezdte, és mik voltak a korai évek?

A “hajipar” a változások világa, társadalmilag kreatív környezetbe tartozik, amely folyamatosan alakul, formálódik, új és izgalmas ötleteket adva minden alkalommal. Ezért vágtunk bele, ez a legjobb a világon. A csapat szakmai útja nagyon eltérő volt, néhányuk később vágott bele a szakmába, vagy egészen fiatalként már képezte magát erre. Mindenkinél alap azonban a precíziós vágásból, oktatásokból és képzésekből származó tudás a világ vezető oktatóival. Minden vállalkozás kezdete nehéz, a MethoD fejlesztésének kezdeti éveiben keményen kellett edzenünk, éjszakába nyúlóan gyakorolnünk, vadásznunk a modelleket, elrugaszkodni és újra  kidolgoznni a koncepcióinkat, majd látnunk, hogyan fejlődnek így a tanítványaink. Nagyon nehéz volt a munka és a család szemszögéből is. De jó helyet teremtett minket az idei Expora való eljutáshoz.

Honnan származik az inspiráció?

Fontos, hogy ne a divatra összpontosítsunk, hanem egy gyönyörű, megfelelő forma kialakítására. Ha egy hajvágási mód régebbi, de csodálatosnak tűnik, ez fontosabb, mint a trendi megjelenés. Megfelelőség és hozzáillőség, ez a kulcs. Tehát az ihletet elsősorban a hozott anyagból nyerjük, amelyekkel dolgoznunk kell: fej alakját, csontszerkezetét, hajhosszát és sűrűségét használjuk fel. Összekeverve ezeket a szépség és az individualitás fogalmával. Mindenkiben inspirációt találunk.

Kit tisztelsz a szakmában?

Egy csodálatos, baráti kapcsolatrendszerrel együttműködve sok embert csodálhat, de csak néhányat említenék, akikkel közelié vált a kapcsolat:

Benny Tognini és Emiliano Vitale fantasztikus barátok, az ő látásmódjuk az Ssh! létrehozásával új színt hozott a szakmai rendezvények világába, és nagyon kedves, minden innovációra nyitott emberek.

Az X-presion Creativos srácai mindig nyugodt, nyitott környezetben dolgoznak, miközben az elejétől a végéig jól szórakoznak – ha még nem láttad őket munka közben, akkor nézd meg!

Meg kell emltenem még jó barátomat, Aleksej Trishit, a moszkvai Simushka Akadémia mögött levő” elmét, aki Oroszországban a Barber show-kat  és kiállításokat szervezi, mint például a Borbélykirály versenyet. 

A legfontosabb pedig a csapatom: Greta Maroino és Tamás Megyeri. Két ember, akik imádják a hajakat és a tanulást, mindig arra törekedve, hogy jobbak és többek  legyenek. 

Hogyan változott az Ön stílusa és kivitelezése azóta, hogy a Mazella & Palmer-ből a kiválva immár a Palmer & Company International csapatban dolgozik?

Technikai képességeink tovább fejlődnek minden előrelépéssel rengeteg gyakorlással és tapasztalatok útján,  de a hallgatók tanulási potenciáljának fejlesztése egy hosszú, komplex út; adunk egy strukturált oktatási rendszert, amely sokféle, személyre szabott  lehetőséget ad. Minden tanulási tapasztalat a következő felé halad, létrehozva egy teljes MethoD-ot, amely lehetővé teszi az egyes technikák megfelelő megválasztását és végrehajtását. Úgy gondoljuk, hogy egy idő után a munka és az oktatás az ipar növekedésével egy ütemben, dinamikusan tud majd együtt fejlődni.

Melyik volt a legfontosabb dolog, ami eddig a karrierjében történt?

Az elmúlt néhány hónap hullámvasútszerű és nagyon izgalmas volt, a céges alapok megteremtése és a fodrász szakma  reakciójának elképesztő volt. A csapat felnőtt a feladathoz, az álmainkat valóra váltjuk, együtt fejlődünk és ez számomra a legértékesebb dolog a világon.

Hol látja a Palmer & Company Internationalt öt év múlva?

Arra törekszünk, hogy márkánkat építsük a következő 2 évben, folyamatosan fejlesztve koncepcióinkat. Ezután olyan helyet akarunk létrehozni, ahol fotóstúdió, műhelyterület, előadó terület, chill out és munkaterület is rendelkezésünkre áll. Itt születnek majd meg a terveink,a koncepciók, valamint kissebb oktatások, fotózások és személyes rendezvények. Nem egy akadémia, hanem egy hely nekünk és küldetésünknek.

Milyen tanácsot adna a kezdő fodrászoknak?

Ügyelj arra, hogy hasonló gondolkodású embereket találj, dolgozz keményen az álmaid megvalósításán, és gyakorolj, hogy a lehető legjobb legyél!

Mik várhatóak a közeljövőben a  Palmer & Company International-nél?

Ebben az évben néhány elképesztő márkával kollaborálunk majd, melyet mindenki nyomon követhet majd a közösségi média felületeinken. Összeállítottuk az ausztráliai oktatás dátumait is, így ez tökéletes esély, hogy megismerjék a márkánkat és a MethoD koncepciót.

A PALMER &COMPANY International 2019.11.08-án először jön Magyarországra a JOICO hungary meghívására: ne hagyd ki a Fitalaság Forrása hairshow&premiert, amire itt tudsz Early Bird jegyeket szerezni október 18-ig!

Early Bird jegyek: https://webshop.joico.hu/webshop/oktatasok/fiatalsag-forrasa-early-bird/

Forrás: https://blog.hairexpoaustralia.com/5-minutes-dove-palmer-palmercompany-international/

Képek forrása: Palmer&Company International

Vári Adrienn - Szerkesztő