Hello Los Angeles! Hello Blonde Lányok! Interjú Halász Attilával

Imádjuk a szőkéket! Ezt nem győzzük hangsúlyozni, ráadásul az idei évben kiemelt figyelmet szentelünk a szőke hölgyeknek a nemrég kibővült Blonde Life termékcsalád révén. Milyen szőke trendek uralkodnak Amerikában és melyek a legújabb szőke hajfestési technikák? Erről beszélgettünk Halász Attilával, a JOICO USA szalon trénerével, aki Budapestről csöppent az igazi amerikai álomba…

1, Kérlek mutasd be Magad pár mondatban, hol dolgozol, mióta vagy kint Amerikában?

 Nyolc éve vagyok fodrász és lassan negyedik éve ingázok Los Angeles és Budapest között. Budapesten a Hair Szikriszt Szalonban szoktam felbukkanni, L.A.-ben pedig több szalont is bejártam már, jelenleg a Rossano Ferretti Salonban dolgozom Beverly Hills-ben, de sokat ténykedem fotózásokon és filmstúdiókban is.

2, 2017 a szőkék éve 🙂 Amerikában mennyire él a szőke hajtrend? Melyek a legújabb, legnépszerűbb szőke hajfestési trendek, technikák?

A szőke a legtöbb odafigyelést és tapasztalatot igénylő, ebből fakadóan a legtöbb profitot is generáló hajszín a szalonokban. Itt Hollywoodban a természetességre törekszik minden fodrász. Gyorsan kell gyönyörűen olyan színátmeneteket festeni, amely nagy eséllyel egy színész vagy modell haján valamelyik filmben vagy sorozatban, nagyfelbontású kamerák előtt vagy újságok címlapján köszön vissza. Amire nagyon oda kell figyelni, hogy egészségesen tartsuk a hajat, ne alakuljon ki az árnyalások során használt pigmentek felhalmozódása, mely nemkívánt szürke vagy zöld tónusokat eredményezhet. Ennek elkerülése érdekében a K-Pak 4 lépéses hajújraépítő kezelést gyakran használom, mellyel csodákat lehet művelni. A legújabb festési trendeket tekintve nagyon jó, hogy ilyen sok továbbfejlesztett technikai eszköz van a kezünkben. Gyakori megoldás, hogy szőkítőporral szőkítjük le a hajat, majd egyszerűen színezővel tökéletesítjük: árnyaljuk, dimenzionáljuk, így kialakítva a vendéghez leginkább illő hajszínt.

Érdekesség még, hogy itt mindenki nyaralásban méri a hajszínt, vagyis olyan természetes sunkissed hatást szeretnének, mintha egy vagy két hetet töltöttek volna a tengerparton (beach blonde trendek). Egy jól megválasztott technikával – mely lehet a fóliás, szabadkezes, balayage módszer vagy a kettő ötvözete (foilayage) – csak a saját képzeletünk és persze a vendég hajminősége, hajmennyisége és bőrének tónusa szab határt. Én is nagyon szeretem a fóliás módszer és a szabadkezes melírtechnikák alkalmazását, imádom váltogatni őket, akár ugyanazon a vendégen is minden alkalommal mást kipróbálva, így az én titkom marad, hogy hogyan készült az adott szőke árnyalat. Csak annyi látszik, hogy természetes és gyönyörű. A szőkítésnél természetesen tisztában kell lenni az alapszabályokkal, utána jöhet a kreatívkodás. Ma már a legtöbb hollywoodi titok is felkerül a közösségi média platformokra, rengeteg technikát el lehet lesni YouTube videók segítségével, de szerencsére azért nem mindent! Érdemes folyamatosan képezni magunkat és a legértékesebb kulissza titkokért felkeresni és ellátogatni nagy mesterekhez. Jómagam éppen a Ramirez Tran fiúkhoz készülök egy izgalmas és nívós egynapos képzésre.

 3, Véleményed szerint Magyarországra mikor jutnak el az amerikai trendek, hogyan lehet ezekre felkészülni?

Érdemes és szükséges inspirációt gyűjteni és folyamatosan megújulni, előbbire az egyik legjobb eszköz az Instagram, ahol mindig találhatunk valami érdekességet. Az én profilom ezen a néven érhető el: @halaszati ha véletlenül én inspirálnék valakit többre-jobbra (nevet). Az internet egyébként komolyan nagyon jó ötletforrás és tájékozódási felület, akit kicsit is érdekelnek a legújabb technikák, az könnyedén gyűjthet információkat. Hogy mikor érnek haza a legújabb trendek? Véleményem szerint erre nem kell sokat várni, főleg az előbb említett gyors információáramlásnak és a közösségi média felületeknek köszönhetően. Ami a Ramirez Tran Salon Lived in ColorTM technikáit illeti, azokat nemsokára elhozom, ígérem 🙂

4, Van-e esetleg kedvenc Lumishine Demi-Permanent Liquid színező árnyalatod?

Természetesen van, méghozzá a 9NV és a 10NG.

5, A Blonde Life egyik celeb nagykövete Hilary Duff amerikai énekesnő-színésznő. Te milyen sztárokkal találkoztál a munkád során? Volt-e esetleg, aki kifejezetten szimpatikus volt?

 Ez egy vicces kérdés, de tetszik. Van egy mondás, mely Vidal Sassoon-tól származik és valahogy úgy hangzik, hogy pont olyan jó vagy, mint amilyen az utolsó hajvágásod. Így vagyok ezzel én is, igyekszem mindig a maximumot nyújtani, bárkiről is legyen szó, de valóban sok celebrity haján dolgoztam már. Hosszú ideig volt szerencsém együtt dolgozni Jennifer Aniston coloristjával, Michael Canale-val, ismerem a stylistját, Chris McMillan-t is. Jennifer egyszer jóganadrágban toppant be és nagyon közvetlen volt, mindenkinek köszönt és bemutatkozott: „Én Jennifer vagyok, Téged hogy hívnak?” Persze volt olyan, hogy lezárták az egész szalont és csak őt fogadták, mai napig nem tudom mi lehetett az oka… (nevet). Ugyanúgy, mint Budapesten, manapság rengeteg színesszel kerül kapcsolatba az ember. De ha neveket akarok felsorolni, akkor Tory Spelling, Jennifer Aniston, Faye Dunaway, Armie Hammer, Kristanna Loken… És ők mind jófejek 🙂

 

Ádám Zsuzsa - Szerkesztő
Marketing menedzserként célom, hogy minél közelebb hozzam a JOICO márkát és termékeket a fodrászokhoz és a vásárlókhoz a legfrissebb termékújdonságok, rendezvények és aktualitások bemutatásával.