Nyári hajápolási rutin

Az intenzív napsugárzás kiszárítja és fakóvá teszi a hajat. Mint a bőrünket, úgy a hajunkat is óvnunk kell tőle. Egy kalap vagy kendő jó szolgálatot tehet a hosszú napsütéses órák alatt, melyet mindenképpen ajánlunk, hiszen amellett, hogy a napszúrást megakadályozzuk, fejbőrünket is óvjuk vele. A legsűrűbb hajkorona sem védi ugyanis fejbőrünket a leégéstől.

  • A haj fokozott kiszáradás veszélynek is ki van téve, így érdemes szezonálisan hidratáló családra váltani. Nyáron a Moisture Recovery termékcsalád a legszárazabb hajproblémát is kezeli és fenntartja a hajszerkezet optimális nedvességtartalmát.
  • A napsütéses hónapokban érdemes egyéb termékeknél is erősebb ápoló faktort választani, így a sima kondícionáló helyett vagy vele felváltva, intenzívebb hatású hajmaszkot vagy pakolást alkalmazni.
  • Utólagos kezelésként pedig bátran ajánljuk a hajban hagyható olajok alkalmazását, például a Color Therapy Styling olaj használatát. A hajvégekbe vagy a teljes hajhosszba masszírozva csodás ápoltságot ad.
  • Az UV védelem szintén az elsődleges fontosságú. Kifejezetten e célból tökéletes például a legnagyobb védelmet adó, Blonde Life termékcsalád szezonális használata. Ennek magas UV védelme a legkényesebb szőke hajat is megvédi, és a nyári időszakban ajánlott holiday termékként más hajtípusok számára is kiváló.
  • A klóros víz és a sok strandolás káros hatását is elkerülhetjük a Blonde Life sampon használatával, hisz samponja gyengéden, de hatékonyan tűnteti el a nyomelem lerakodásokat a haj felszínéről, abszolút tisztává varázsolva azt.
  • Plusz védelmet jelentenek az akár naponta alkalmazandó védőspray-k, melyek közül a K-Pak Liquid Reconstructort ajánljuk, mely vékonyszálú haj esetén sem jelent terhet a hajnak könnyed formulájával.

Ha betartjuk ezeket a tanácsokat, nem kell nyár végén egy ápolatlan szalmakazallal farkasszemet néznünk és fodrászhoz rohannunk!

Vári Adrienn - Szerkesztő