Delicious Blonde tréning- Interjú

A JOICO Magyarország kiemelt figyelmet fordít a rendszeres továbbképzésre és oktatásra, hiszen úgy gondoljuk, hogy igazán fejlődni és folyamatosan megújulni csak úgy lehet, ha nyomonkövetjük a változó trendeket és elsajátítjuk a legfrissebb technikákat. Saját képzéseink mellett, mi is nagyon szeretünk tanulni, melyre a JOICO Europe kiváló képzései biztosítanak lehetőséget. Művészeti vezetőnk, Szikriszt József februárban látogatott el a JOICO európai központjába, Helmondba, hogy részt vegyen a legújabb szőke hajfestési trendeket bemutató Delicious Blonde elnevezésű tréningen. Józsefet a hollandiai képzésen szerzett tapasztalatairól kérdeztük, melyről élményekkel gazdagon érkezett haza.
Először is hogy érezted Magad a tréningen, milyen volt a hangulat a JOICO Europe-nál?
Idén éppen 10 éve, hogy első alkalommal beléptem a JOICO Laboratories Europe Központjába. Soha nem felejtem el, tátott szájjal néztem körbe és nem akartam elhinni, hogy ez létezik, hogy ennyi szakmai tudás egy helyen van és csak arra vár, hogy mindet megtanuljam 🙂 Azóta már  legalább három alkalommal építették át, fejlesztették tovább az Európai központot, ma úgy hívják JOICO Europe Experience Center és tényleg az! Egy fantasztikus 5 csillagos JOICO élményközpont! A kezdetek óta meg sem tudom mondani hányszor voltam kint, viccesen szokták mondani az oktatók, hogy második otthonunkba érünk ilyenkor haza. És ez nem csak a szívélyes fogadtatás miatt van, de 10 év alatt már minden európai ország oktatóját jól ismerjük, egész éveben tartjuk a kapcsolatot. Kiemelten az Észt és Balti térség oktatóival (hamarosan el is látogat hozzánk a Balti térség vezető oktatója Keete Viira, hogy még színesebbé tegye számunkra a Blonde Life turnét.) Szóval a hangulat szó szerint családias. És mivel a legtöbb ország oktatójának nem anyanyelve az angol, sokszor vicces hangulatban telik a képzés.
 
Miről szólt a tréning, mennyire volt gyakorlatias az oktatás?
A Delicious Blonde egy speciális új képzés, melynek fókuszában a szőke hajak álltak. Az elején elméleti képzést kaptunk Els Philips előadásában, aki a JoiColorSystem már jól ismert szőkítő termékein túl, bevezetett minket az új Blonde Life termékek világába. Mindent megtanultunk a termékek mögötti technológiáról, hatóanyagokról és felhasználási módjukról. Ezután a JOICO European Color Design Team tagjai, Sevda Durukan és Daniela Engström élő modelleken mutatták be az idei év fő trendjét, a szőkét! Az elméleti képzés után mi magunk is modelleken dolgoztunk, kipróbálhattuk az új Blonde Life termékeket, illetve mindent, amit a JoiColorSystem magában foglal. Ez a része nagyon szórakoztató a tréningnek, mert kisorsolják, hogy ki kivel dolgozik párban (én idén a svájci oktatót húztam partneremnek) és együtt kell az országoknak dolgoznia. Nagyon érdekes egy másik ország oktatójától tanulni, vagy esetleg őt tanítani valami olyanra, amit mi magyarok másként csinálunk. A végén pedig együtt vizsgázunk a nagy trénerek és a többi ország előtt, idén nagyon meg lettünk dicsérve, mert prezentációnkat nem csak szakmailag hasznosnak, de előadásmódjában is szórakoztatónak ítélték meg a trénerek.
 
Mi volt Számodra a leghasznosabb, amit tanultál ebben a pár napban?
Magyarország az európai országok között úgynevezett tesztország is, ami azt jelenti, hogy egy-egy új fejlesztésről mindig jó pár hónappal korábban kapunk teszter termékeket. A termékek ilyenkor még vagy nincsenek becsomagolva vagy nem a végleges designt viselik, de a lényeg nem is ez, hanem, hogy elkezdjük próbálgatni őket és a tapasztalatainkat megosztjuk a JZE-vel (JOICO Zotos Europe). Így volt ez a Blonde Life termékekkel is. A legnagyobb élmény nekem az volt, hogy amikor a Blonde Life termékeket tanították nekünk nagyon sok tapasztalatot tudtam megosztani a trénerekkel, akik nagyon hálásak voltak nekünk, hiszen laboratóriumi körülmények közt más dolgozni az új termékekkel. Nekem viszont szalon tapasztalataim voltak, így sok esetben ki tudtam egészíteni az általuk ajánlott “felhasználási módot”. És pont ebből adódott a leghasznosabb is, hiszen egy csomó olyan apróságot mutattak/tanítottak nekem, amire én magam nem jöttem rá a tesztelés során.
 
Hogy látod, szívesen építed majd be a magyarországi tréningekbe is a külföldi módszereket?
Én az első perctől kezdve, hogy kint jártam mindent úgy tanítok, ahogy nekem is tanították. Így építettük fel annak idején Gajdos László ügyvezetőnkkel a Vero K-Pak Color System vagy a K-Pak hajújraépítő kezelés sikerét Magyarországon. Ahogy egy új termék vagy fejlesztés megérkezik Európába, mi rögtön megkapjuk az oktatási anyagát, azt szoktam lefordítani magyar nyelvre, illetve ha kell kiegészítem vagy hogy is mondjam magyarosítom. Most minden időmet lefoglalja a Blonde Life turné szervezése,  de ha túl vagyunk rajta készülök egy új tréninggel, melynek címe “A szőke 50 árnyalata” lesz. Ott mindent el fogok mondani a szőke hajak festésének művészetéről, úgyhogy ezúton is üzenem a fodrászainknak, hogy nagy szeretettel és rengeteg hasznos tippel, trükkel várok mindenkit a tréningre!

Vári Adrienn - Szerkesztő