Színezővel festék helyett

A fodrászhoz járó vendégek 75%-a festeti a haját, ám ezen a 75%-on belül, csak töredéknek (mintegy 4%-nak) van féltartós színezővel kezelve a haja. Vajon miért? Erre keressük a válaszokat Szikriszt Józseffel, a JOICO művészeti vezetőjével:

“A fodrászok zöme fél a színező használatától, mert azt gondolják, hogy az gyorsan kikopik a hajból. Ez persze nem igaz!!! A Vero K-Pak Chrome egy olyan féltartós színező, mely nagyon hosszú ideig a hajszálakon marad, ám ha nem tartjuk karban a színt (ha nem frissítjük 1-2 hónap múlva), akkor az maradéktalanul elhalványul a hajon”- magyarázza Joci, aki szalonjában nagyon sok féltartós színezést csinál.

Mikor alkalmazod a féltartós színező eljárást a vendégednek?

A Vero K-Pak Chrome féltartós színező nagyon hosszú ideig ragyogóan fennmarad a hajon, ezért minden olyan esetben alkalmazom, ahol lehet. Például, ha sötétebbre festenénk az eredeti hajszínt és ha nem kell ősz hajat fedni vagy világosítani.

Lényegében csak ezekre a problémákra nem megoldás a színező?

Így van! Mivel a Vero K-Pak Chrome ammóniamentes, ezért nem képes világosítani a természetes hajszínt és az ősz hajat is csak árnyalja. Viszont minden mást lehet vele, sötétebbre festeni, kikopott hajvégeket felfrissíteni, vagy csak fényesebbé tenni a hajat.

Mit jelent az, hogy árnyalja az ősz hajat?

Azt jelenti, hogy mivel nincs benne ammónia, a pigmentek nem jutnak be a hajszál belsejébe, így nem képes fedni (kitölteni) az ősz hajszálakat. Viszont minden hajszál külsején megtapad, ezért a színezés végeztével az ősz haj már nem lesz fehér, hanem halvány púderes árnyalást mutat.

Ez azt jelenti, hogy férfiak számára is alkalmazható?

Pontosan, mert a férfiak mindig ódzkodnak a hajfestéstől, a mű hatástól. A Vero K-Pak Chrome olyan finoman árnyalja az első ősz szálakat, hogy bátran ajánlom férfiak hajának színezésére is!

Azt mondod, hogy hosszan tart a hatása. De még is meddig?

A tartóssága mindig a haj állapotától függ. Egészséges hajon 15 mosás, ami ha heti 2-3 mosást számolunk, akkor 5-6 hétig tart. Ez a szám ugye megegyezik azzal a periódussal, ahogy egy hajfestő vendég visszajár utánfestésre a szalonokba. Ezért hangsúlyozom mindig a fodrászoknak, hogy bátran nyúljanak a színezőhöz, hiszen mire kikopna, úgy is visszajön a vendég utánfestetni. Viszont ha színezővel dolgozunk akkor nincs lenövés!

Olvastam valamelyik anyagotokban, hogy DUAL SYSTEM-ben is használható a hajfestéketekkel. Ezt hogyan kell érteni?

A Vero K-Pak Color System egy tökéletes hajfestőrendszer, mely az egészséges hajnak lett elkötelezve. A Dual System egy olyan rendszer, ami a legkevésbé veszi igénybe a festett hajú vendégek haját. Úgy kell értelmezni, hogy ha betér hozzánk egy vendég, akinek le van nőve a haja, annak csak a friss lenövését festjük hajfestékkel és az esetlegesen kikopott hajvéget csak színezzük a Vero K-Pak Chrome féltartós színezővel. Ha így járunk el, akkor meg tudjuk őrizni a haj egészségét, hiszen a színező nem veszi igénybe a már festett hajvégeket, csak frissíti a színt és ápolja a tincseket.

Ez valami új technika?

Nem több, mint 10 éves és a legkiválóbb szakemberek hosszú évek óta így dolgoznak! A festett hajakra nagyon kell vigyázni, mindenkit lebeszélek róla, hogy tartós festéket tegyen a hajvégre, ha az már korábban is festve volt.

Mi az amiért a legjobban szereted a féltartós színező eljárást?

Talán azért, mert amellett, hogy elképesztően fényes, intenzív és tartós színeket produkál, minden haj szerkezetét fel is javítja. A benne lévő Quadramin Complex és K-Pak hajújraépítő rendszer a legsérültebb hajból is egészséges és rugalmas hajat varázsol. A legtöbb sérült hajú vendég, aki hozzám érkezik, mind a Chrome-ot választja, mert utolérhetetlen eredményt hoz!

Vári Adrienn - Szerkesztő