A JOICO születése

Minden egy fodrász szenvedélyével és innovációjával kezdődött. Steve Stefano úttörő szabadalmának köszönhető, hogy a JOICO® név egyet jelent az egészséges hajjal.

Az alapokat 1975-ben Los Angelesben, az új ötletek és lehetőségek szülőhazájában egy sikeres fodrász tette le, aki egy szalonos üzletét hamar 34 szalonos lánccá terjesztette ki egész Dél-Kaliforniában. Nem csak a fodrász szakma iránt volt elhivatott, de nagyon érdekelte a tudomány és a vegyszerek is. Mivel nem volt megelégedve az akkori márkák ingadozó minőségével, olyan megoldást keresett, ami folyamatosan a legmagasabb minőséget tudja nyújtani, hogy vendégein a legtökéletesebb végeredményeket érje el. Miután nem talált ilyet márkát a piacon, visszament az egyetemre és kémiát tanult. Megkérte a tanárait, hogy adjanak neki külön órákat, hogy az általa fontosnak tartott részekre jobb rálátást kapjon.

Az egyik legfontosabb tény, hogy a hajat felépítő Keratin protein 19 db aminosavból áll. /Ez a keratin el tud fogyni a hajból (pl. hőkezelések, formázások, gyakori vegyszeres beavatkozások miatt) ettől a haj matt, fénytelen és nehezen formázható, törékeny lesz./ A megoldás: Töltsük vissza a Keratin proteint a hajba, hogy az beépüljön a természetes közegébe és erősítse fel annak szerkezetét!
Ezzel a megértéssel a JOICO® csapata legyártotta a hajjal megegyező Keratin proteint, ami tartalmazza mind a 19 aminosavat és ez vált a JOICO® termékek szabadalmaztatott és alapvető összetevőjévé: The Triamine Complex™.
A következő években a JOICO fejlesztései áttörést jelentettek a tudományban, és a kutatókkal létrehoztak egy prémium kategóriát, ami különböző hajkezelésekből, formázókból, festőrendszerből és újraépítő rendszerből áll. A JOICO  szövetsége a Shiseidoval 2002-ben lehetővé tette a végtelen kutatási és fejlesztési lehetőségeket, új szabadalmakat, melyek elvezettek a következő generációs Keratin protein használatához a Quadramine Complex™-hez.

Több mint három évtizeddel később a JOICO® díjnyertes termékeit hírességek, profi fodrászok és vendégeik imádják szerte a világon. Használják kifutókon, filmforgatásokon, klipforgatásokon és divatfotózásokon. A JOICO® kiváló nagy teljesítményű termékeket biztosít a fodrászok számára, akik nem csak, hogy ki tudják fejezni művészi hajlamaikat vele, de emellett meg is őrzik a haj integritását. Ezzel pedig kivívják a VIP vendégek tiszteletét.

Ma a JOICO® több mint 60 országban van jelen és elkötelezettségét az egészséges haj mellett már kibővítette az egészséges bolygóra is. Nem végez állatokon kísérleteket! Immáron új, merész és innovatív módszerekkel gyártja, csomagolja és forgalmazza a termékeit, hogy biztosítani tudja a szép hajat egy szép, élhető világban.

Vári Adrienn - Szerkesztő