K-Pak Color Therapy – professzionális termékajánló

K-Pak Color Therapy termékcsaládról kérdeztük Szikriszt Józsefet a JOICO művészeti vezetőjét, aki már évek óta használja a termékeket:

Ez az első hajápolási rendszer, melyet úgy terveztek, hogy a ß-réteg (a haj első védelmi vonala a sérülések és színvesztésekkel szemben) kezelésével megőrizze a haj színét. A ß-réteg visszaállítása és védelmének kiépítése kettős előnyt hoz:

-használatával megduplázódik a haj szín élettartama és megnövekedik a fénye

-65%-al csökkenti a haj töredezését a sérült hajszálakon

Mi is az a ß-réteg?

A ß-réteg a kutikula legkülső rétege. Egyedülálló összetétele a lipideknek és a fehérjéknek (tulajdonképpen egy “védő pecsét”), mely fenntartja a haj belső szerkezetének integritását, miközben megóvja  a hajat a külső hatások és a nem kívánt nedvesség bejutásától. Ha a ß-réteg ép, akkor a haj nem szárad ki és a színmolekulák sem tudnak kiesni a hajból, tehát a hajszín tartósabb lesz. Ha a haj ß-rétege sérül a nem megfelelő kémiai beavatkozásoktól, vagy környezeti hatásoktól, a haj úgynevezett “hidrofil”-lé válik, azaz elnyeli a vizet. Több ez azonban, mint víz felszívódás, tulajdonképpen a haj megduzzad és létrejön egy belső oxidáció, ami rohamos színvesztést jelent. A K-Pak Color Therapy képes visszaállítani a ß-réteg ellenálló képességét, ami csökkenti a szín fakulását.

Mi a kulcsfontosságú technológia a K-Pak Color Therapy-ban?

Minden K-Pak Color Therapy termék tartalmazza a JOICO áttörő újítását a QuadraBond Peptid Complex-et! Ez a technológia fejlett keveréke a peptideknek, az afrikai Manketti olajnak, arginin és kettős polimernek, melyek helyre állítják és védik a ß-réteget, miközben teljesen újraépítik a festett és sérült hajat. A QuadraBond Peptid Complex teljes szinergiában működik a Quadramin Complexel! Míg a Quadramin 150-2500 molekulatömegű és méretű (MWS) hatóanyagai behatolnak a hajszálak legmélyére és ott a sérült részek szerkezetét helyre állítják, addig a QuadraBond 65.000 MWS egy egyedül álló polimer rendszerrel dolgozik, az afrikai Manketti olaj és az aminosavak feltöltik a ß-réteget és javítják a szakadt kutikulát.

Milyen felületaktív anyagot használnak a K-Pak Color Therapy samponban?

A K-Pak Color Therapy Shampoo egy természetes eredetű Sodium Laureth Sulfate-ot használ,mint felületaktív anyag. A hosszú kísérletezések bebizonyították, hogy ez az összetevő védi leginkább a festékmolekulákat és ez volt a legkompatibilisebb a QuadraBond Peptid Complex-el.

Vári Adrienn - Szerkesztő