Hajfényesítő eljárás, a tökéletes szalonkezelés

Amikor a hölgyek először nyúlnak hajfestékhez általában két ok vezérli őket: eltűntetni az ősz hajszálakat vagy fényesebb, csillogóbb hajkoronát szeretnének.

Hajfestésről már nagyon sokat cikkeztünk (és fogunk is még) itt a blogon, ám most egy olyan rituáléba avatnánk be az olvasót, ami ritka, ám nagyon hasznos a szalonok repertoárjában. Ez a rituálé nem más, mint a JOICO hajfényesítő rituáléja. Egy olyan kezelés, ami nem változtatja meg a vendég eredeti vagy festett hajszínét, csak magas fényt ad a hajnak.

A hajfényesítő rituálé egyszerű és gyors kezelés, mely pillanatok alatt visszaadja a haj elvesztett fényét és jobb kondícióba hozza fürtjeinket. Ahhoz, hogy megértsük és helyesen kezeljük a fakó haj problémáját meg kell tudnunk mitől lesz fakó egy haj?

A hajszálak eredeti felszíne sima, ettől érezzük selymesnek a tincseinket és a sima felszín visszaveri a ráeső fényt, amitől az csillogó lesz. Ha azonban hajunkat gyakran vasaljuk, tupírozzuk vagy vegyszerrel kezeljük (festék, szőkítők, dauerok) előfordulhat, hogy kiszárad és töredezni kezd. Ilyenkor a hajszál felszíne már nem sima, hanem lyukacsos, érdes felszínű lesz és ez bizony elnyeli a ráeső fényt. Ettől látjuk mattnak, fénytelennek. Azért, hogy hajunk újra csillogó és fényes legyen, rendbe kell hoznunk tehát a szerkezetét. Ehhez a kezeléshez a Vero K-Pak Chrome CLR-Clear Gloss termékét használjuk, ami tiszta fényt ad a hajnak!

Hajfényesítő rituálé:

1. Mossuk meg a hajat K-Pak Clarifying Shampoo-val, hagyjuk hatni 5 percet! (Ez a mélytisztító sampon kívül, belül kipucolja a hajat és teret ad a kezelés hatóanyagaink, hogy azok mélyen be tudjanak épülni a hajszálakba.)

2. Töröljük meg a hajat és tegyük fel a K-Pak Cutikule Saler-t, majd hagyjuk hatni 5 percig! (Ez a savas pakolás lezárja a haj kutikuláját és visszaadja eredeti pH értékét.)

3. Töröljük meg a hajat és tegyük fel a K-PAk Deep Penetrating Reconstructort, hagyjuk hatni 5 percet! (Ez a mély újraépítő pakolás regenerálja a hajszálakat, belülről kifelé haladva, hogy annak szerkezete egészséges, erős legyen. Ezt lehet úgy is érteni, hogy a pakolás befoltozza, kitölti a lukakat a hajszál felszínén, ettől javul a felszín simasága és nő a hajszál fényvisszaverő képessége.)

4. Szárítsuk meg a hajat, majd tegyük fel a Vero K-Pak Chrome CLR Clear Gloss (tiszta fény) árnyalatát, ami egy vékony átlátszó fényréteget von a hajszálakra, amitől a szálak fényvisszaverő képessége sokszorosára nő! A CLR árnyalatot 1:2 arányban keverjük ki a Chrome Activatorral, úgy mintha egy általános színezést végeznénk. Hatóidő szobahőmérsékleten 20 perc!

5. Ha a hatóidő letelt, alapos emulgeálás után öblítsük le a hajat, majd mossuk meg egyszer nagyon lazán a Color Endure színrögzítő samponnal!

6. Töröljük meg a hajat és zárjuk a folyamatot a K-Pak Cuticule Saler savasító pakolásával 5 perc hatóidővel! (Ez a savasítás nagyon fontos, mert semlegesíti az esetleg hajban maradt vegyi anyagokat, illetve bezárja a kutikulát, ami tovább növeli a haj fényét.)

7. Végezetül töröljük meg a hajat és alkalmazzuk a K-Pak Intense Hydrator-t 5 percig! (Ez a hidratáló pakolás rendbe teszi a haj vízháztartását, és egyben le is zárja a hajfényesítő kezelést.)

A kezelés épp olyan tartós, mint egy színezés, 6-15 mosásig tart függően a haj minőségétől. A kezelés előnye, hogy nemhogy nem veszi igénybe a hajat, de javítja is annak minőségét, ezért akár rendszeresen is ajánljuk. A már jól ismert hajfényesítő olajokkal (K-Pak Protect and Shine, K-Pak Color Therapy Restorative Oil) pedig két kezelés között is érdemes ápolni a hajat.

Vári Adrienn - Szerkesztő