Neked milyen arcformád van?

Az emberek arcformáit négy fő típusba soroljuk: ovális, kerek, szögletes, háromszög vagyis a szív alakú. E négy típus azonban a legritkább esetben mutatkozik meg tisztán, általában keverve legalább két típusból áll össze.

A közízlés e négy típus közül az ovális arcformát tartja a “tökéletes arcformának”, ennek is bizonyítéka, hogy a 60-as években csak ovális arcú lányok lehettek modellek. Az ovális arc szimmetriájának és arányosságának köszönheti első helyét az arcformák között. Ezért van az, hogy a szakembereknek mindig az a céljuk, hogy igyekezzenek elérni a tökéletesnek mondott ovális arcformát. Különböző trükkökkel, vágás vagy fésülési praktikákkal ez gyerekjáték lehet.

Az ovális arc: Ez az úgynevezett “tökéletes” arcforma, jellemzője a magas a homlok, hegyes áll, és a szemek közti távolság optimális. Az ovális arcú embereknek általában nem túl domború az arcuk.  Ők a tökéletes hajmodellek, mert gyakorlatilag minden frizura jól áll nekik. Legyen frufrujuk vagy anélkül, legyen rövid vagy hosszú, göndör vagy egyenes…  Ovális arca van például Sarah Jessica Parkernek, Chernek. Ha ilyen arcformád van, próbáld ki a K-Pak termékeit, imádni fogod!

A szív alakú arc: Ezt a formát háromszög arcnak is hívják és jellemzője, hogy a homlok szélesebb az állkapocsnál, ezért egy élére állított háromszöghöz (szív alakhoz) hasonlít a legjobban. Az ilyen arcú embereknek jó, ha az áll magasságában volument viszünk a hajba, akár hullámokkal is. Ebben segítségedre lehetnek a Body Luxe és Curl termékeink. Érdemes egy frufruval megtörni a homlok hangsúlyosságát, A hátra fogott haj nem túl előnyös, pogácsa képet ad. De javasolt a félhosszú frizura,mert ez elég sok variációs lehetőséget ad! Madonna,Cameron Diaz, Geri Halliwell.

A kerek arc: A homlok és az áll közötti távolság körülbelül akkora, mint az arc oldalainak távolsága. A homlok nem túl magas, az áll kicsi és kerek. A kerek arcú embereknek a vonásai is általában kerek, ezzel kedvességet, vidámságot sugároznak. Nem szabad azonban azt hinni, hogy minden kerek arcú ember kövér!!! Az arc formája nem függ a testsúlytól, jó példa erre Kate Winslet vagy Mariah Carey. Ahhoz, hogy elérjük a hőn áhított ovális arcformát jó, ha az arc szélét takarja egy kis haj, ezzel is nyújtja a formát. Szintén jó, ha a kerek arcnak olyan frizurát vágunk, ami fent rövidebb vagy teljesen fel van állítva, ezzel is hosszúkásabb hatást érünk el. Tudjuk még ellensúlyozni a kerek formát egy jól meg szabott frufruval, ez szintén megtöri az íveket és ellensúlyozza a kerek vonásokat. Használj Smooth Cure termékeket a tökéletes vékonyító hatás érdekében. Amit nem érdemes az a nagy és nagyon göndör “mikrofon” frizura, ez éppen ellenkező hatást ér el és kiemeli a kerek vonásokat. Nem javallott a szoros lófarok viselete sem.

Szögletes arc: Ezt az arcformát férfias, markáns vonalak jellemzik ezért érdemes lágyítani ezeket a vonásokat. Laza hullámokkal, lágy vonalvezetéssel vagy oldalválasztékkal érdemes “csalni”. Egy erőteljes, szögletes frufru például éppen, hogy hangsúlyozná a kemény vonásokat. Ugyan így nem érdemes  a szögletes archoz merev, erősen zselézett tincseket hordani. A laza hullámokban nagyszerű társad lehet legújabb termékünk, a Co+wash Curl. Legyen a Te hajad is akár olyan, mint Demi Mooré vagy Paris Hiltoné.

Vári Adrienn - Szerkesztő